Найважливіші стосунки з усіх

Dominika Stará26. feb 2022 · 7 хв читання
pexels.com/@zmelhus
pexels.com/@zmelhus

Я все життя шукав ідеальних стосунків. Мені потрібно було заповнити цей порожній простір всередині себе. У дитинстві я намагався знайти хороших друзів, з якими міг би поділитися своїм життям, переживаннями, почуттями, хотів кудись належати, кудись вписуватися. Хто ні? Однак у мене з цим завжди була проблема, і оточення було не дуже приязне до мене, я відчував насмішки та знущання. Вдома теж було не ідеально, я не з гармонійних умов, повна стандартна сім’я, і тому в дитинстві мені доводилося стикатися з серйознішими сімейними проблемами, ніж у моїх однолітків.

Це, мабуть, була головна причина, чому я не міг нікуди вписатися, я не міг ні з ким знайти притулок, розуміння, тому я поволі почав замикатися в своєму оточенні і навіть не намагався обтяжувати його своїми проблемами і внутрішні відчуття. Втім, кілька разів спробував, зізнався, але в підсумку все одно був розчарований. Це навчило мене, що людям не можна довіряти і я повинен з усім розбиратися сам. Я вірив, що сам зможу зробити все найкраще. Незважаючи на те, що я вже здався, я в куточку своєї душі сподівався, що одного дня я знайду когось, з ким можу бути, з усім у мені, що він прийме і зрозуміє мене і заповнить порожнечу в мені.

Я чергував гру за грою, бо відчував, що я нікуди не належу. Поруч зі мною були люди, я змінила хлопців, але я не відчувала себе ні з ким прийнятим, справжнім інтересом, ніхто не міг заповнити цей порожній простір всередині мене. Я сидів у поїзді, який кудись мчав. Я шукав старших за мене людей, думав, що швидше знайду з ними порозуміння, а ні, навпаки, мені було ще гірше. Вечірка, алкоголь, «приваблива» дружба, я раптом почав пристосовуватися до свого оточення, аби кудись вписатися. У той час я слухав хард-рок, метал, панк-рок, у текстах пісень знаходив розуміння, певну форму бунту і бунту проти всього, що зі мною відбувалося. Я часто тікав з дому, і концерти стали моїм другим домом. Я думав, що це мені допомогло, але насправді це лише підживило моє горе і внесло в життя ще більше темряви, і моя поведінка поступово погіршувалася.

Я все більше втрачав себе, власну гідність. Біль у мені все ще наростав, а разом із ним — почуття провини й сорому. Я відчув, що більше не можу любити, що я найгірша людина в світі, і я більше навіть не заслуговую на свою любов. Я сам не знав, куди я можу піти, щоб кудись вписатися. Я хотів все перевернути, змінити, почати знову з чистого аркуша (насправді я починав «знову» близько мільйона разів). Ну, безуспішно. Це завжди наздоганяло мене, і я ставав все більш і більш відчайдушним.

Я дивився фільми жахів і після останнього почав махати сонним паралічем, який мене буквально мучив. Мені снилися темні сни з різними істотами, я боявся лягати спати, тому я балакав кілька ночей, не ходив до школи – від чого в мене були інші проблеми. Одного вечора, коли я збирався лягати спати і дуже злякався, я почав молитися молитвою «Отче наш…» так, як я пам’ятав з дитинства, тому що я не був віруючим, я вірив, що щось є, від мене мало бути цікаво, і я ставив собі запитання на кшталт: чому ми існуємо? Чи є щось після смерті? Хто створив усю землю? Як все це можливо? У чому сенс життя? Я не вірив теорії Дарвіна про те, що ми походять від мавп тощо. Я знав, що за цим стоїть щось набагато більше.

У дитинстві, коли щось турбувало мене, я ходила гуляти полем і молилася, благаючи про краще становище, краще життя, виправлення в сім’ї. Тільки так я міг витягти з себе все. Я сказав комусь, як мені здається, він мене слухає. Сім’я не привела мене до Бога, ми не ходили до церкви, мені про нього розповідали, але дали мені тоді вирішувати самому. Я теж пробував ходити в католицьку церкву, але мені там не було добре, люди там були сумні, закохані, мені просто не подобався цей «Бог» і я його відкидав. Допомогло й те, що замість допомоги я лише відчужжувався, що я гречка, що мені там не місце, що я грішний, і тому вони не повинні зі мною розмовляти. Мої найкращі друзі заборонили батькам спілкуватися зі мною, бо я не віруюча, і мені довелося до неї підкрадатися, і ми вийшли до «секретарки». Вони дивилися на мене як на щось погане. Я тоді був ще дитиною, ходив у початкову школу.

Тому, коли я молився перед сном, десь дуже глибоко всередині, я сподівався, що це може мені допомогти. І я нарешті прокинувся після двох місяців без сонного паралічу, і мені більше не снилися темні сни, які не давали мені спати. Я чекав цього з нетерпінням, але більше не займався цим. Потім зі мною «знову» трапилося інше, я хотів провести грубу лінію за попереднім життям і вірив, що цього разу у мене обов’язково вийде. Я вірив, що все це вийде добре, хоча я вже не міг довіряти людям.

У той час я познайомився з Бенджаміном, на диво, я не розірвав ці стосунки до його початку. Я відчувала з ним інакше, він був чимось особливим, іншим, я хотів знати, що це таке. Наші розмови ставали дедалі глибшими, він розповідав мені про Бога, про Ісуса, він мені все пояснював і все раптом стало для мене сенс. Я відчув, що це те, чого я прагнув усе життя, те, чого я шукав усе життя, було правдою. Мені ще ніхто не розповідав про Бога. Він представив його мені як люблячого Батька, який пожертвував за мене власного Сина, щоб він міг врятувати мене, щоб у нього було готове для мене краще і вічне життя, і щоб він міг мене пробачити, що він прийме мене і що він міг простити мені кожен гріх і очистити мене від усякого зла. Про що говорять наступні вірші з Біблії.

„Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.“

John 3:16

„Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.“

1. John 1:9

„Він ублагання за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за гріхи всього світу.“

1. John 2:2

Це настільки вплинуло на мене, що я вирішив віддати своє життя Ісусу, я знав, що це правильний шлях, і нарешті знайшов його.

„Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.“

John 14:6

Я прийняв Ісуса у своє серце, у своє життя, як свого Господа, і був хрещений у Церкві Живої Віри в Šaľa, яку я відвідую донині. Люди в ньому з самого початку прийняли мене з любов’ю. Я ніколи не стикався з таким прийняттям і любов’ю, які отримав від них. Мені здавалося, що це нереально, і мені, чесно кажучи, довелося дуже довго звикати, оскільки мені було важко когось впустити. Я зрозумів, що мені не потрібно бути самотнім у всьому, і є люди, яким я можу довіряти.

Це було найкраще рішення в моєму житті. Я знайшов найважливіші стосунки в моєму житті – стосунки з Ісусом, які заповнили всю цю порожнечу в мені, зцілив весь біль, простив мені всі мої гріхи і дав мені нове життя, якого я так прагнув, але з власної волі я отримав ніколи не міг змінитися.

“Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!“

2. Corinthians 5:17

Під цим я маю на увазі справжню зміну, а не просто маску, я зміг пробачити себе, свого батька, що залишив мене в дитинстві, і всіх людей, які коли-небудь завдали мені болю, і я сам попросив прощення у тих, кого я заподіяв. Я був наповнений спокоєм, якого ніколи раніше не відчував, вдячністю і невимовним відчуттям свободи. Колись для мене це було щось неймовірне. Він звільнив мене від усієї темряви. Я перестав лаятися, ходити на вечірки та концерти, не те, щоб мені це хтось забороняв, природно я перестав хотіти і шукати такі місця. я кинув палити. Він поступово вчив мене і досі вчить, як почати знову довіряти людям, як відкритися людям, як відновити справжні стосунки. Він звільнив мене від страху перед людьми, від смерті та панічних атак і тривог, які я добре виховував у собі весь цей час. Це вчить мене любити себе та інших. Він подарував мені найпрекраснішого чоловіка, який мене любить, з ним нову сім’ю і наш спільний дім. Моє життя змінилося на 180 градусів, і я нарешті щасливий. Втім, попереду ще довгий шлях, але я знаю, що можу впоратися з усім, у кожній ситуації. Звісно, ​​у мене немає рожевих окулярів на очах, не завжди все ідеально. Життя також несе важкі моменти і ситуації, випробування, виклики, це не завжди легко, але я навчився одного і можу на конкретному підтвердженні, що з Ісусом все легше і немає нічого, з чим не можна впоратися. Як написано в Луки 1:37, «бо для Бога немає нічого неможливого». І в Псалмі 18:30 «Я прорву ворога, і з моїм Богом переможу стіну». Тільки він може принести спокій у хвилини, коли це неможливо, надію на відчай, радість там, де є сум. Він назавжди переміг смерть і є переможцем. І на його боці ми також переможці.

Ми з вами створені, щоб жити у стосунках з Богом. Якщо ми не відкриємо ці стосунки, ми щось упустимо у своєму житті. Я намагався заповнити його порожнім курсантами, мені вдалося лише тоді, коли я зустрів Ісуса, не як міфічну фігуру, а як живого Бога, який сьогодні діє в житті людей, змінює життя, зцілює хворих, проганяє страх, зцілює від залежності. Це допомагає у важкі часи. Це не мертва релігія, це не традиція чи допомога для слабких. Це справжні стосунки зі справжнім живим Богом. У якій би ситуації ви не опинилися, поганій чи хорошій, ви можете думати, що вже маєте все, що вам не потрібно Бог, але будьте чесними з собою, чи справді ви не відчуваєте відчуття порожнечі глибоко всередині?

Біблія каже, що всі згрішили, ми не зробили нічого поганого, ми народилися з успадкованим гріхом, і ми можемо бути виправдані цим гріхом лише через віру в Ісуса. Нам не потрібно робити ніяких ритуалів, дій, ми не повинні цього заслуговувати, це дар благодаті та любові для нас, які ми можемо прийняти чи відкинути. Як написано в Посланні до Римлян 3:22-26:

«Називаючи себе мудрими, вони потуманіли, і славу нетлінного Бога змінили на подобу образа тлінної людини, і птахів, і чотириногих, і гадів. Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої. Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне.»

Romans 3:22-26

Кожен сам вирішує, Бог дав нам вільну волю, він нікого не змушує до нього приходити, але я вам скажу, ви нічого не втратите, навпаки, можете тільки здобути, і вічне спасіння за своє життя. Все, що вам потрібно, це ваше щире серце і ця гучна молитва:

«Дорогий Господи Ісусе, я вірю, що Ти Син Божий. Я вірю, що ти помер за мої гріхи і воскрес із мертвих на третій день. Будь ласка, прости мої гріхи, як я прощаю кожній людині. Будь ласка, прийди до мого серця, і тепер я добровільно віддаю Тобі своє життя. Дякую Тобі, Господи Ісусе, що вислухав мене, спас і повернув до Отця. Амінь.»

Вам сподобалася ця стаття?
0